Érettségi utáni szakképzés

 

TÁJÉKOZTATÓ AZ ÉRETTSÉGIRE ÉPÜLŐ SZAKKÉPZÉSRE TÖRTÉNŐ JELENTKEZÉSSEL KAPCSOLATOSAN


Iskolánk két nappali tagozatos képzési lehetőséget kínál mindazon fiataloknak, akik érdeklődési körének, képességeinek megfelelően szakmai képzésben szeretné folytatni tanulmányait.
Az idegen nyelvek oktatása angol és német nyelven, a szakképző évfolyamokon is folyik, az egyre inkább nélkülözhetetlen szakmai nyelvi ismereteket tanítják nyelvtanáraink. 

Érettségi után választható OKJ szakmák:

54 815 01 Fodrász 2 év

54 815 02 Kozmetikus 2 év


A képzésről bővebb információ honlapunkon a képzéseink/szakképzés menüpont alatt található.
Az iskola fiú- és lánykollégiummal rendelkezik.

A felvétel feltétele:

- érettségi bizonyítvány

- orvosi egészségügyi alkalmasság
- külső gyakorlati hely megléte, melyről mindenkinek magának kell gondoskodni, és a meglétét a kitöltött, aláírt fogadónyilatkozattal igazolni. (gyakorlati helyek keresésében segítséget nyújt a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint iskolánk is. Honlapunkon mindkét szakmában képzőhelylista található.) Képzőhely listák honlapunkon az alábbi helyen találhatók.

Jelentkezési lap , valamint külső gyakorlati hely meglétéről szóló fogadónyilatkozat itt letölthető,vagy személyesen átvehető az iskola tanulmányi osztályán naponta 8-–15 óráig.

 Jelentkezési határidő:
A jelentkezés folyamatosan történik 2019. május 31-ig.
/Ha valaki jelentkezni kíván, de gyakorlati helye még nincs, jelentkezési lapját ebben az esetben is adja le, hogy a létszámba beszámíthassuk. Fogadónyilatkozatát  később majd csatolja. A jelentkezését végül csak annak tudjuk elfogadni, aki gyakorlati hellyel, aláírt fogadónyilatkozattal rendelkezik. /
Orvosi alkalmassági vizsgálat, valamint pályaalkalmassági vizsgálat az iskolában külön értesítéssel: 2019. június 12-ig.
A felvételről írásban, határozat formájában értesítünk mindenkit 2019. június 15-ig.

A felvett jelentkezőknek külön beiratkozás van 2019. június 20-án 10 órakor, amellyel kapcsolatos információkat a határozattal együtt levélben megküldjük.

Amennyiben a felvehető létszám engedi, további jelentkezés a nyár folyamán is megtörténhet.
Ezt követően tanulmányait a külső gyakorlati helyen lévő fodrász és kozmetikus szakmákban csak az kezdheti meg, akinek érvényes tanulószerződése van a munkáltatóval.

A tanulószerződés nyomtatványa iskolánk honlapjáról szintén letölthető, amit 4 eredeti példányban augusztus 16-ig kell a kamarában aláírásra leadni.

FIGYELEM!

A  gyakorlati képzés tanulószerződéses formában gazdálkodó szervezeteknél történik.

A tanulószerződés megkötése a tanuló és a munkáltató között történik, az ő feladatuk. A felügyeleti feladatokat a gazdasági kamara látja el.

 Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy a külső helyszínű gyakorlati képzés megkezdése előtt (tanulószerződés megkötése előtt) a tanulónak

  • adókártyát kell kiváltani az NAV-nál,
  • tanulószerződés megkötése céljából fel kell keresnie a vállalkozót, gazdálkodó egységet, akinek, mint foglalkoztató a tanulót társadalombiztosítottként be kell jelentenie a munkábalépés napját megelőző napig a NAV felé