Érettségi utáni szakképzés

Iskolánk két nappali tagozatos képzési lehetőséget kínál mindazon fiataloknak, akik érdeklődési körének, képességeinek megfelelően szakmai képzésben szeretné folytatni tanulmányait.
Az idegen nyelvek oktatása angol és német nyelven, a szakképző évfolyamokon is folyik, az egyre inkább nélkülözhetetlen szakmai nyelvi ismereteket tanítják nyelvtanáraink.

Érettségi után választható OKJ szakmák:

54 815 01 Fodrász 2 év

54 815 02 Kozmetikus technikus 2 év

A képzésről bővebb információ honlapunkon a képzéseink/technikum menüpont alatt található. Az iskola fiú- és lánykollégiummal rendelkezik.

A felvétel feltétele:

– érettségi bizonyítvány
– orvosi egészségügyi alkalmasság
külső gyakorlati hely megléte, melyről mindenkinek magának kell gondoskodni, és a meglétét a kitöltött, aláírt fogadónyilatkozattal igazolni. (gyakorlati helyek keresésében segítséget nyújt a Kereskedelmi és Iparkamara, valamint iskolánk is. Honlapunkon mindkét szakmához képzőhelylistát lehet találni.)

Jelentkezési lap , valamint külső gyakorlati hely meglétéről szóló fogadónyilatkozat itt letölthető, vagy személyesen átvehető az iskola tanulmányi osztályán naponta 8-15 óráig.

 Jelentkezési határidő:
A jelentkezés folyamatosan történik 2020. május 8-ig.
/Ha valaki jelentkezni kíván, de gyakorlati helye még nincs, jelentkezési lapját ebben az esetben is adja le, hogy a létszámba beszámíthassuk. Fogadónyilatkozatát  később majd csatolja. A jelentkezését végül csak annak tudjuk elfogadni, aki gyakorlati hellyel, aláírt fogadónyilatkozattal rendelkezik. /
A felvételről írásban, határozat formájában értesítünk mindenkit 2020. május 22-ig.

Orvosi alkalmassági vizsgálat időpontja a határozatban megjelölt időpontban.
A felvett jelentkezőknek külön beiratkozás van 2020. június 22-én 10 órakor, amellyel kapcsolatos információkat a határozattal együtt levélben megküldjük.

Amennyiben a felvehető létszám engedi, további jelentkezés a nyár folyamán is megtörténhet.

Ezt követően tanulmányait a külső gyakorlati helyen lévő fodrász és kozmetikus szakmákban csak az kezdheti meg, akinek megkötött, érvényes tanulószerződése van a munkáltatóval.

A tanulószerződés iskolánk honlapjáról szintén letölthető, amit 4 eredeti példányban augusztus 16-ig kell a kamarában aláírásra leadni.

FIGYELEM!

A  gyakorlati képzés tanulószerződéses formában gazdálkodó szervezeteknél történik.

A tanulószerződés megkötése a tanuló és a munkáltató között történik, az ő feladatuk. A felügyeleti feladatokat a gazdasági kamara látja el.

 Felhívjuk továbbá a figyelmet arra, hogy a külső helyszínű gyakorlati képzés megkezdése előtt (tanulószerződés megkötése előtt) a tanulónak

  • adókártyát kell kiváltani az NAV-nál,
  • tanulószerződés megkötése céljából fel kell keresnie a vállalkozót, gazdálkodó egységet, akinek, mint foglalkoztató a tanulót társadalombiztosítottként be kell jelentenie a munkába lépés napját megelőző napig a NAV felé